A szakképzés a jövő lehetősége, élj vele te is!

Iskolánkban a turizmus-vendéglátás és az élelmiszeripar ágazatokban folyik szakmai oktatás.

Felvételi eljárás menete

2021. február 19. A jelentkezési lapok elküldése a középiskolákba.
2021. március 10-11.. 8:00-tól egyéni beosztás alapján
Pályaalkalmassági vizsgálat az iskolában
2021. március 16. Az ideiglenes felvételi jegyzék nyilvánosságra hozatala.
2021. március 22-23. Tanulói adatlapok (tagozatsorrend) módosítása szükség esetén.
2021. április 30. Az iskola megküldi a felvételről vagy elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.
2021, június 22. 8:00- 15:00-igBeiratkozás az iskolába.

Tagozatkódjaink

TagozatkódMegnevezésKépzési idő
0502Cukrász szaktechnikus5 év
0501Szakács szaktechnikus5 év
0503Vendégtéri szaktechnikus5 év
0302Cukrász3 év
0301Szakács3 év
0303Pincér - Vendégtéri szakember3 év

Felvételi pontszámítás

HOZOTT PONTSZÁM

Magyar nyelv, irodalom, történelem, matematika és idegen nyelv 5. 6. 7. év vége és 8. félév jegyeiből ( max. 4 x 25pont ).

Pályaalkalmassági vizsgálat: megfelelt vagy nem felelt meg minősítés.

ELÉRHETŐ MAXIMÁLIS PONTSZÁM: 100

Pályaalkalmassági vizsgálat: megfelelt vagy nem felelt meg minősítés.

Válaszd Te is a Giorgiot!

BGSZC Giorgio Perlasca Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

A Technikum előnyei

  • 10. évfolyam végéig ágazati szakmai alapismeretek,
  • 10. évfolyam után szakmaválasztás,
  • Matematikából, magyarból, történelemből, valamint egy idegen nyelvből ugyanaz a tananyagtartalom és óraszám, mint a gimnáziumban ,
  • Közismereti tantárgyakból érettségi vizsgával zárul az oktatás,
  • Nem kell ötödik érettségi tantárgyat választani, mivel a szakmai vizsga kiváltja (egyenértékű) azt,
  • Diákjainkat a nálunk töltött öt év során felkészítjük az érettségi vizsgára, a technikusi oklevél megszerzésére és a felsőfokú iskolai továbbtanulásra.
  • A technikusi vizsga emelt szintű érettségi tantárgynak számít.

Az 5 év elvégzése után egyszerre kapsz érettségi bizonyítványt és technikusi oklevelet, akár tovább is tanulhatsz a felsőoktatásba!

Megszerezhető végzettségek (Technikum):

  • 0502 – Cukrász szaktechnikus (5 éves)
  • 0501 – Szakács szaktechnikus (5 éves)
  • 0503 – Vendégtéri szaktechnikus (5 éves)

Megszerezhető végzettségek (Szakképző iskola):

  • 0302 – Cukrász (3 éves)
  • 0301 – Szakács (3 éves)
  • 0303 – Pincér – Vendégtéri szakember (3 éves)
Felvételi-tájékoztató-2021-2022-re

beiskolazas